Activitat compartida
FEIM OLIVES TRENCADES
Amb l'ajuda dels alumnes del FPB de Jardineria, de FPB de Cuina i dels alumnes del certificat de professionalitat de Jardineria de la Fundació S'Estel hem fet Olives trencades.
Ingredients:
Olives
Sal
Aigua
Pebre
cirereta
Trocets de
llimona (tallam les llimones a quarts: 4 troços)
Fulles de
llimona
1 ou
Estris:
Taula de
fusta
Pedra plana
Trencat d’olives:
Trencam les
olives amb una superfície de fusta i una pedra plana. No pegam el cop molt
fort, ja que les hem d’esclafar poc:
1)Les tiram dins un barrenyo amb aigua i les colam.
2) Les tornam donar una aigua i les tornam a colar.
1)Les tiram dins un barrenyo amb aigua i les colam.
2) Les tornam donar una aigua i les tornam a colar.
Si les volem
senceres, no les trencam.
Preparat de l’aigua:
Dins una
olla posam aigua amb sal, ho remenam i anam provant fins que l’ou puja a alt i
mostra la corona.
Empotat:
Empotam les
olives amb molts trocets de fonoll, troços de fulles de llimona, trocets de
llimona i pebre de cirereta. I abocam l’aigua salada a damunt de manera que
banyi totes les olives. Han de quedar cobertes d’aigua. A damunt de tot hi posam fulles de llimona
fins que cobreixi tota la superfície. Les tapam quan acabam de posar les fulles.
Quantitats:
Per un pot
de 400 g : 1 pebre cirereta petit, 1 trocet llimona, fonoll, trocets de fulles
de llimona.
Important:
Les empotam
sense bullir l’aigua i es podrà consumir d’aquí uns 15 dies o més.
Si les volem
consumir d’aquí a una setmana, hem de bollir l’aigua. I les deixam refredar
destepades i l’endemà les tapam i guardam.
El fonoll ha
de ser d’una fonollera vella, i s’han d’emprar els tronquets, també es poden
emprar les corones
Cobrim el
preparat amb fulles de llimonera perquè l’aigua no s’embruti, hi ha qui hi posa
fonoll però amb el fonoll l’aigua s’embruta
Les olives
senceres és millor que siguin madures i
si tenen copets blaus també les podem emprar, ja que amb la sal tornaran
verdes (blanquegen).
Esperam que les disfruteu!!!
Comentarios
Publicar un comentario