jueves, 6 de noviembre de 2014

Activitat compartida

FEIM OLIVES TRENCADES

Amb l'ajuda dels alumnes del FPB de Jardineria, de FPB de Cuina i dels alumnes del certificat de professionalitat de Jardineria de la Fundació S'Estel hem fet Olives trencades.


Ingredients:

Olives
Sal
Aigua
Pebre cirereta
Molt de fonoll (els brots, també podem posar les corones) vell
Trocets de llimona (tallam les llimones a quarts: 4 troços)
Fulles de llimona
1 ou

Estris:

Taula de fusta
Pedra plana

Trencat d’olives:

Trencam les olives amb una superfície de fusta i una pedra plana. No pegam el cop molt fort, ja que les hem d’esclafar poc:

1)Les tiram dins un barrenyo amb aigua i les colam.
2) Les tornam donar una aigua i les tornam a colar.

Si les volem senceres, no les trencam.

Preparat de l’aigua:

Dins una olla posam aigua amb sal, ho remenam i anam provant fins que l’ou puja a alt i mostra la corona.

Empotat:

Empotam les olives amb molts trocets de fonoll, troços de fulles de llimona, trocets de llimona i pebre de cirereta. I abocam l’aigua salada a damunt de manera que banyi totes les olives. Han de quedar cobertes d’aigua.  A damunt de tot hi posam fulles de llimona fins que cobreixi tota la superfície. Les tapam quan acabam de posar les fulles.

Quantitats:

Per un pot de 400 g : 1 pebre cirereta petit, 1 trocet llimona, fonoll, trocets de fulles de llimona.

Important:

Les empotam sense bullir l’aigua i es podrà consumir d’aquí uns 15 dies o més.
Si les volem consumir d’aquí a una setmana, hem de bollir l’aigua. I les deixam refredar destepades i l’endemà les tapam i guardam.
El fonoll ha de ser d’una fonollera vella, i s’han d’emprar els tronquets, també es poden emprar les corones
Cobrim el preparat amb fulles de llimonera perquè l’aigua no s’embruti, hi ha qui hi posa fonoll però amb el fonoll l’aigua s’embruta
Les olives senceres és millor que siguin madures i  si tenen copets blaus també les podem emprar, ja que amb la sal tornaran verdes (blanquegen).


Esperam que les disfruteu!!!



0 comentarios:

Publicar un comentario