ALUMNES DE LES AULES DE FUSTERET I MUSSOL SE'N VAN D'EXCURSIÓ: VOLTA AL PUIG DE TOSSALS VERDS



El passat dimarts 24 de febrer, els alumnes i professionals de les aules FISE vàrem anar d’excursió a la Serra de Tramuntana. La ruta escollida va ser la Volta al Puig de Tossals Verds. Aquesta és una ruta circular d’uns 13 kilòmetres de distància que vam poder completar amb unes 4 hores i mitja, malgrat els seu desnivell acumulat i els durs i difícils trams tècnics.

Començàrem des de l’Àrea recreativa de Sa Font des Noguer i, després de passar per damunt una escala , enfilàrem la pronunciada pujada al Puig de Sa Coma des Ases des d’on disfrutàrem d’unes magnífiques vistes de l’embassament de Cúber 


Foto 1.jpg

 Una vegada a dalt, baixàrem per Sa Coma des Ases on vàrem poder veure les restes d’una vella avioneta accidentada 


Foto 3.jpg

Seguint la difícil i tècnica baixada per sa Coma des ases, i sentint contínuament la força de l’aigua del torrent d’Almadrà, arribàrem al Pas Llis. Un pas de molt difícil accés pel qual t’has d’ajudar d’una cadena per tal de superar-lo. 

Foto 5.jpg

A continuació, arribàrem al Refugi de Tossals Verds(en aquest moment tancat per obres), on gaudírem d’un guanyat i esperat berenar. 

Foto 6.jpg

foto 7.jpg



 Després de berenar, continuàrem la ruta cap a Ses Cases Velles, antigues cases de la possessió de Tossals Verds, avui en estat ruïnós. 


foto 8.jpg

 Seguint el camí, arribàrem en Es Prat, un espectacular i meravellós alzinar d’on brotaven nombrosos torrentons i cursos d’aigua.  Més tard, i després de coronar es Coll des Coloms, enfilàrem la canal  que ens retornaria a Sa Font des Noguer. Durant aquest darrer tros de recorregut gaudírem d’unes bones vistes de l’embassament de Gorg Blau i de les muntanyes nevades del Puig Major 
En aquesta sortida els nostres alumnes han pogut posar en pràctica els coneixements adquirits dies abans a l’aula ja que han identificat i reconegut nombrosos elements i explicacions relacionats amb la Serra de tramuntana i la ruta de Pedra en sec. Entre aquests trobam els marges, camins, parets, síquies, sitges, refugis de muntanya, àrees recreatives, usos i prohibicions...

Foto 10.jpg

Foto 11.jpg


Foto 12.jpg

En resum, va ser una jornada molt profitosa i entretinguda per la Serra que esperam que sigui la primera de moltes altres!!!


Comentarios

Entradas populares de este blog

LA SEGUNDA GUERRA MUNDIAL A TRAVÉS DEL CINE

Videoforum "Intocable"

IES CAN BALO: CURSO 2017-18 UNA NUEVA REALIDAD!!!!!!!!