Entradas

Mostrando entradas de abril, 2014

II Jornades de Portes Obertes PQPIs Fundació S'Estel.

Imagen

LA SEGUNDA GUERRA MUNDIAL A TRAVÉS DEL CINE

Imagen
LA SEGUNDA GUERRA MUNDIAL A TRAVÉS DEL CINE



En nuestro PQPI de microinformática hemos comenzado un nuevo proyecto: estudiar la Segunda Guerra Mundial.
Pero como estudiarlo con fichas o con un libro es muy aburrido hemos decidido realizarlo a través del cine y la búsqueda en internet de diferentes bloques.
¿Queréis saber como lo hemos realizado y cómo han sido nuestros trabajos?
¡ACOMPAÑADNOS!
Lo primero que hicimos fue una lluvia de ideas para saber lo que conocíamos de la Segunda Guerra Mundial: Hitler, Mussolini, bomba atómica, judíos, campo de concentración, Japón, EEUU, Alemania, fallecidos, etc. es un resumen de lo que se nos ocurrió en ese momento.
Y empezamos a planificar nuestro proyecto en varios bloques y, en algunos de ellos, con películas para estudiar mejor nuestro objetivo
BLOQUE 1: INICIO DE LA SEGUNDA GUERRA MUNDIAL


Por internet buscamos diversa información para contestar a las siguientes preguntas:
1.- ¿Cuál es la fecha exacta en la que se inició la 2ª Guerra Mundial? 2.-

PROYECTO: ¿DÓNDE NOS VAMOS DE VIAJE?

Imagen
¿ DÓNDE NOS VAMOS DE VIAJE?


Los alumnos del PQPI de Microinformática hemos realizado un ambicioso proyecto: convertirnos durante unos meses en una agencia y guía de viajes. A continuación os comentamos todo lo que hemos realizado

¡BIENVENIDOS A NUESTRO PROYECTO!


1.- Lo primero de todo era buscar una ciudad del mundo que nos llamase la atención, que nos motivara a viajar a ella y que, esperamos en un futuro, podamos visitarla. Por este motivo tuvimos dos sesiones para informarnos de las diferentes ciudades y las que elegimos fueron: París, Manama (Bahrein), Nueva York, Los Ángeles, Munich, etc.




2.- Después de elegir nuestra ciudad, la situamos en el Google Maps para saber en qué continente estaba, con que países, mares u océanos delimita, etc





3.- ¡Ya tenemos situada nuestra ciudad! pero ahora necesitamos información de la misma y lo mejor es observar un documental sobre lo que podemos visitar y lo que no nos podemos perder. Así mientras vemos el documental anotamos diversos datos que nos s…

PROJECTE CUINA SALUDABLE, CUINA DE MERCAT

Imagen
PROJECTE CUINA SALUDABLE,  CUINA DE MERCAT
El PQPI d'Auxiliar de Cuina de la FISE va assistir a les activitats proposades per l'Ajuntament de Palma (PalmaEduca), dins del programa d'Activitats Educatives 2013-2014. Marga, la tècnica responsable, ens va fer els tallers del projecte que consta de tres sessions.





La primera sessió la vàrem realitzar dia 18 de març al Mercat de l'Olivar. En aquest taller vàrem aprendre com a d'ésser la nostra alimentació, la importància de consumir aliments frescs i de temporada i a dissenyar un menú saludable. Desprès passejàrem pel mercat de l'Olivar per conèixer la seva organització i veure d'aprop els productes que hi podem trobar.


A la segona sessió vàrem treballar l'higiene i la manipulació d'aliments. 



La tercera sessió d'aquest projecte de Palma Educa és la visita a Mercapalma que nosaltres  relitzàrem a gener.


Moltes gràcies, Marga!!!


PRODUCTE FINAL
Una vegada feta la part d'investigació, on els i les alumnes h…

SORTIDA PQPI D'AUX. DE CUINA A LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ

Imagen
VISITA A  LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ

20/03/2014

Els i les nostres alumnes visitaren les instal·lacions de la Fundació Pilar Miró. La nostra visita cercava un clar objectiu conèixer més a Joan Miró. Aquesta visita ens servirà d'inspiració per l'elaboració del proper catering a Direcció de Presidència.










CREMA CONTROLADA DE RESTES DE PODA

Imagen
CREMA CONTROLADA
DE RESTES DE PODA


El passat divendres 28 de març, els alumnes del PQPI d’Auxiliar de Parcs, Vivers i Jardins, realitzàrem la tercera sortida a la finca Can Mas del terme municipal d’Algaida. Allà, a més de gaudir de la natura i l’entorn, vàrem poder fer un seguiment de l’evolució dels empelts que realitzàrem a una sortida anterior. A més realitzàrem una pràctica de crema controlada de restes de poda. Aquesta ha estat la darrera pràctica que farem a Can Mas i des d’aquí volem agrair a l’amo en Rafel, propietari de l’explotació, la seva atenció, dedicació i totes les coses que ens ha ensenyat.



Detalls dels empelts realitzats a la darrera sortida.